RODO

Ustawa o ochronie danych osobowych nakłada na wszystkich Administratorów Danych obowiązek stosowania środków technicznych i organizacyjnych zapewniających ochronę przetwarzanych danych.

Świadczymy kompleksowe usługi wdrażania Polityki Ochrony Danych Osobowych wraz z opracowaniem wymaganej dokumentacji oraz zgłoszeniem zbiorów danych osobowych do Biura Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (GIODO) zgodnej z wymogami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) oraz Ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych.

Możemy być Państwa Inspektorem Ochrony Danych (IOD), dzięki czemu odciążymy Państwa z wielu obowiązków, jakie nakłada na Administratorów Danych, ustawa o ochronie danych osobowych.

Posiadamy ponad 12 lat doświadczenia z zakresu ochrony danych osobowych.

Audyt RODO

Przedmiot audytu RODO stanowi bezpośrednia weryfikacja przez audytorów realizacji zasad przetwarzania danych osobowych zgodnie z RODO. Efekt usługi stanowi przystępny raport, zawierający wynik badania. Audyt pełni funkcję weryfikacyjną, co oznacza że służy sprawdzeniu, czy uprzednie wdrożenie RODO przebiegło prawidłowo. W zakres usługi nie wchodzi sporządzenie wymaganej dokumentacji.

Wdrożenie RODO

Usługa Wdrożenie RODO obejmuje wykonanie bezpośredniego audytu walidacyjnego oraz sporządzenie kompleksowej dokumentacji RODO, zawierającej m. in. raport z analizy ryzyka, wymagane rejestry, w tym rejestr czynności przetwarzania danych osobowych, procedury ochrony danych osobowych. Dokumentacja jest przygotowywana indywidualnie, na podstawie walidacyjnego audytu RODO, wchodzącego w zakres usługi.

Szkolenie RODO

Usługa szkolenia wdrożeniowego jest znakomitym uzupełnieniem Wdrożenia RODO. Oprócz modułu obejmującego szkolenie z RODO, skupiamy się na praktycznym stosowaniu środków bezpieczeństwa danych osobowych oraz na wnioskach z audytu walidacyjnego. Jednocześnie uczymy, jak w praktyce i sprawnie reagować na zdiagnozowane zagrożenia oraz jak stosować dokumentację, przygotowaną w ramach usługi Wdrożenie RODO

Outsourcing IOD

Po wdrożeniu RODO, mogą Państwo zlecić nam usługę Outsourcingu IOD – sprawowania funkcji Inspektora Ochrony Danych. IOD zajmuje się bieżącym prowadzeniem dokumentacji przetwarzania danych osobowych, a także reagowaniem na żądania podmiotów danych. Powierzenie tego zadania zewnętrznemu i ubezpieczonemu specjaliście, gwarantuje jego rzetelność oraz skuteczność w sytuacjach wymagających obiektywności.
(c)2021, All Rights Reserved
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem